GoldenEye: Source Forums

  • October 20, 2020, 03:18:23 am
  • Welcome, Guest
Advanced search  

News:

Pages: [1] 2  All   Go Down

Author Topic: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg  (Read 5385 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mastix

  • Agent
  • *
  • Posts: 17
  • Reputation Power: 0
  • Mastix has no influence.
  • Offline Offline
Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« on: February 20, 2010, 03:52:16 am »

Two things I am not sure the devs are aware of:
1) autoexec.cfg doesn't automaticly execute itself unlike all the other source mods / games.
2) Extremley low FPS in ge_caves for no apperant reason, tried disabling HDR / Bloom / lowering all the effects and w/e. I have no FPS problems at all in all the Source games and mods I play even in huge detailed maps. Another two guys that were on the server with me complained about performance in ge_caves aswell.
« Last Edit: February 20, 2010, 03:54:00 am by Mastix »
Logged

keefy

  • EWJ
  • 00 Agent
  • ***
  • Posts: 393
  • Reputation Power: 0
  • keefy is looked down upon.
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #1 on: February 20, 2010, 04:01:24 am »

add exec autoexec.cfg to either the valve.rc file or the launch parameters of goldeneye source.
Cave dose get bad FPS for some reason.
Logged

killermonkey

  • GES Programmer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 5,474
  • Reputation Power: 346
  • killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • DroidMonkey Apps
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #2 on: February 20, 2010, 04:01:53 am »

use valve.rc to do auto execution on server load (ONCE) and server.cfg for execution on every map change.  There is no need for autoexec.cfg anyway and I don't think its supported in the OB SDK.

Caves FPS is due to the demands of the HDR and the Particle Effects. Sorry.
Logged

Mastix

  • Agent
  • *
  • Posts: 17
  • Reputation Power: 0
  • Mastix has no influence.
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #3 on: February 20, 2010, 04:04:08 am »

use valve.rc to do auto execution on server load (ONCE) and server.cfg for execution on every map change.  There is no need for autoexec.cfg anyway and I don't think its supported in the OB SDK.

Caves FPS is due to the demands of the HDR and the Particle Effects. Sorry.
Even when HDR is off it's not amazingly smooth.
Logged

killermonkey

  • GES Programmer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 5,474
  • Reputation Power: 346
  • killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • DroidMonkey Apps
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #4 on: February 20, 2010, 04:56:27 am »

Then your computer sucks (hehe). Lower your AA.

We can't make the game for every possible configuration, you have to step up to the plate at some point and configure your settings appropriate to your system and your desired FPS.
Logged

Mastix

  • Agent
  • *
  • Posts: 17
  • Reputation Power: 0
  • Mastix has no influence.
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #5 on: February 20, 2010, 04:57:59 am »

Then your computer sucks. Lower your AA.
Omg seriously, I said that I played way heavier Maps with all the effects on and max res, the FPS here isn't normaly low, it's bumpy with FPS spikes.
My system is : Radeon HD 4870, 4 Giga of Ram, Core 2 Duo E8400
Logged

keefy

  • EWJ
  • 00 Agent
  • ***
  • Posts: 393
  • Reputation Power: 0
  • keefy is looked down upon.
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #6 on: February 20, 2010, 05:02:20 am »

Omg seriously, I said that I played way heavier Maps with all the effects on and max res, the FPS here isn't normaly low, it's bumpy with FPS spikes.
My system is : Radeon HD 4870, 4 Giga of Ram, Core 2 Duo E8400
I agree something is strange going on with that map, I have same CPU as you but a lesser powerful 8800GT and barely abd last night I barely got 30 FPS in soem parts of the map.
It is strange though because I tried just now in lsten server and it all ran smooth as silk, there must be soem sort of leak that causes FPS to drop over time?
« Last Edit: February 20, 2010, 05:07:56 am by keefy »
Logged

Mastix

  • Agent
  • *
  • Posts: 17
  • Reputation Power: 0
  • Mastix has no influence.
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #7 on: February 20, 2010, 05:08:59 am »

I agree something is strange going on with that map, I have same CPU as you but a lesser powerful 8800GT and barely abd last night I barely got 30 FPS in soem parts of the map.
It is strange though because I tried just now in lsten server and it all ran smooth as silk, there must be soem sort of leak that causes FPS to drop over time?
That's exactly what I think, it seems to happen in specific areas in the map that in them the FPS is bumpy as hell.
Logged

Jonathon [SSL]

  • Generalist
  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,313
  • Reputation Power: 100
  • Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Community Page
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #8 on: February 20, 2010, 05:20:53 am »

It's not the particles, the framerate was terrible even before I went in and added them. I think it has to do with the normalmap + spec being applied to every texture in the main room.
Logged
Quote
Luchador: I NEVER NAME MY FILES IN UPPER CASE
Luchador: I ONLY TALK IN UPPER CASE
[GE:S] killermonkey: GOOD TO KNOW

Jeron [SharpSh00tah]

  • Level Designer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 3,003
  • Reputation Power: 53
  • Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #9 on: February 20, 2010, 06:49:39 am »

Where in caves? Can you take pictures of the areas that drop? They might need a few area portals...
Logged

Complete: Ge_Runway (now under care of CC Saint); Ge_Caverns // W.I.P.:Ge_Streets; Ge_Depot; Ge_Train;

Jonathon [SSL]

  • Generalist
  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,313
  • Reputation Power: 100
  • Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Community Page
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #10 on: February 20, 2010, 06:58:21 am »

Sharp I'm pretty sure it's the added shaders, they weren't in Beta 3 and the map ran a lot better (sort of) then. The map is already fully optimized with hint/skip and such.
Logged
Quote
Luchador: I NEVER NAME MY FILES IN UPPER CASE
Luchador: I ONLY TALK IN UPPER CASE
[GE:S] killermonkey: GOOD TO KNOW

Jeron [SharpSh00tah]

  • Level Designer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 3,003
  • Reputation Power: 53
  • Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #11 on: February 20, 2010, 06:59:47 am »

Sharp I'm pretty sure it's the added shaders, they weren't in Beta 3 and the map ran a lot better (sort of) then. The map is already fully optimized with hint/skip and such.

Right, I agree with that completely, but I want to make sure that it is not that case. It is possible that the hint in one area may not work properly. Can you check up on that with wireframe? Thx
Logged

Complete: Ge_Runway (now under care of CC Saint); Ge_Caverns // W.I.P.:Ge_Streets; Ge_Depot; Ge_Train;

killermonkey

  • GES Programmer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 5,474
  • Reputation Power: 346
  • killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • DroidMonkey Apps
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #12 on: February 20, 2010, 07:27:46 am »

Omg seriously, I said that I played way heavier Maps with all the effects on and max res, the FPS here isn't normaly low, it's bumpy with FPS spikes.
My system is : Radeon HD 4870, 4 Giga of Ram, Core 2 Duo E8400

Your opinion and your specs are two different things. One without the other is a worthless feedback. Now that I have both I would agree with you. What resolution are you playing at (also a very important spec)?

I have 8800 GTS, 6 GB Ram, E6600 Core 2 Duo, and caves runs just fine for me except when there are major explosions in the main room.

How much video ram do you have. That would make a very large difference in terms of texture changes. The actual calculation of spec + normal map is trivial and any modern card can handle it with ease especially since source uses cube maps. But if you have <= 512 MB VRAM then you will have difficulty STORING the calculations at higher resolutions and will have to rely on your system RAM more which slows down your card.
« Last Edit: February 20, 2010, 07:31:28 am by killermonkey »
Logged

Jeron [SharpSh00tah]

  • Level Designer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 3,003
  • Reputation Power: 53
  • Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.Jeron [SharpSh00tah] has an aura about them.
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #13 on: February 20, 2010, 07:39:00 am »

He has spoken. Its true too lol, I had/have the same problem.
Logged

Complete: Ge_Runway (now under care of CC Saint); Ge_Caverns // W.I.P.:Ge_Streets; Ge_Depot; Ge_Train;

CCsaint10

  • Nickname: "Saint"
  • 007
  • ****
  • Posts: 1,560
  • Reputation Power: 71
  • CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!CCsaint10 is awe-inspiring!
  • Offline Offline
Re: Two bugs - ge_caves low FPS & autoexec.cfg
« Reply #14 on: February 20, 2010, 08:20:43 pm »

as much as no one wants to believe me, +showbudget shows a TON of dynamic lighting on caves for me, which kills me on frames. I have HAD similar problems to what he has as I have stated to KM multiple times, but lately I haven't had any issues. After i installed a non-corrupt driver, it hasn't seemed to happen yet. Either way, the stuff SSL was saying and dynamic lighting are killers for frames. Try updating you graphics driver first and then see what happens....
Logged

Brings back memories, doesn't it? :D
Pages: [1] 2  All   Go Up