GoldenEye: Source Forums

  • September 21, 2019, 10:46:47 pm
  • Welcome, Guest
Advanced search  

News:

Pages: 1 [2] 3   Go Down

Author Topic: Motion Blur and Source Recorder?  (Read 8155 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jonathon [SSL]

  • Generalist
  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,313
  • Reputation Power: 100
  • Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Community Page
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #15 on: February 23, 2009, 12:12:00 pm »

Yes, I am very aware of how to use most of the functions of Source Recorder, that's what the entirety of my first trailer was filmed with.

I don't have a decent video editing program as of yet, so my last option is to use fraps, which in my tests with the trial version worked perfectly, with a fantastic framerate and motion blur, I just have to get together the money to buy it.
« Last Edit: February 23, 2009, 03:02:51 pm by The SSL »
Logged
Quote
Luchador: I NEVER NAME MY FILES IN UPPER CASE
Luchador: I ONLY TALK IN UPPER CASE
[GE:S] killermonkey: GOOD TO KNOW

PPK

  • 007
  • ****
  • Posts: 1,177
  • Reputation Power: 26
  • PPK is on the verge of being accepted.PPK is on the verge of being accepted.PPK is on the verge of being accepted.PPK is on the verge of being accepted.PPK is on the verge of being accepted.
  • Offline Offline
    • Warrior Nation
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #16 on: February 23, 2009, 10:44:47 pm »

Hey SSL, if you need actors, you can count me in, provided I am playing at the moment you want to record the video.
Logged

Sp1nn3y

  • Local Graphic Artist
  • 00 Agent
  • ***
  • Posts: 570
  • Reputation Power: 0
  • Sp1nn3y has no influence.
  • Offline Offline
    • Sp1nn3ys Portfolio Website
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #17 on: February 24, 2009, 04:05:31 am »

Hey SSL, if you need actors, you can count me in, provided I am playing at the moment you want to record the video.

:-P it's fun stuff too dude i loved setting myself up to die it was actually more fun then i expected.
Logged

brex

  • Agent
  • *
  • Posts: 11
  • Reputation Power: 0
  • brex has no influence.
  • Offline Offline
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #18 on: February 24, 2009, 02:18:24 pm »

NEVER USE FRAPS TO RECORD IN IN ANY HL2 / ORANGEBOX ENGINE GAMES
The way you get clearest audio / video is to
make a HQ nvidia preset for ge:s,
record at 1280*720
use a minimum of 90 host framerate for regular speed shots
use upwards of 180 host framerate for slo-mo

frpas records at 16bit, source will record at 24bit, so your much better off using startmovie then compressing the tga files into uncompressed avi using virtualdub which is a free program.
Logged

Jonathon [SSL]

  • Generalist
  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,313
  • Reputation Power: 100
  • Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Community Page
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #19 on: February 24, 2009, 02:57:32 pm »

Quite honestly, I get much better results with fraps than with Source Recorder, and all host_framerate has ever done for me is desynchronize the audio (You can adjust the speed of the demo playback through commands or with the timescale slider in the demoui).

I also prefer rendering to AVI directly within the engine, as it can take me more than an hour to get 30 seconds of footage when I take all that extra time to run everything through Virtualdub (It's also very hit-and-miss for me, it's only worked properly twice).

Thanks for the tips though.
Logged
Quote
Luchador: I NEVER NAME MY FILES IN UPPER CASE
Luchador: I ONLY TALK IN UPPER CASE
[GE:S] killermonkey: GOOD TO KNOW

brex

  • Agent
  • *
  • Posts: 11
  • Reputation Power: 0
  • brex has no influence.
  • Offline Offline
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #20 on: February 24, 2009, 03:37:05 pm »

and you cant say fraps gives better results.
audio and video quality through fraps is shocking compared to tga>avi mode
fps_max 91; host_framrate 90; startmovie mov; stop

what sort of computer do you have? You shouldnt be getting out of sync audio if you use the right settings in vdub
Logged

keefy

  • EWJ
  • 00 Agent
  • ***
  • Posts: 393
  • Reputation Power: 0
  • keefy is looked down upon.
  • Offline Offline
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #21 on: February 25, 2009, 03:54:52 am »

Logged

Jonathon [SSL]

  • Generalist
  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,313
  • Reputation Power: 100
  • Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Community Page
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #22 on: February 25, 2009, 08:16:43 am »

Yes, I understand how to use Source Recorder.

I was just looking to see if anyone knew a way to enable the motion blur effect whilst recording, as I can't find anything about it on the internet.
Logged
Quote
Luchador: I NEVER NAME MY FILES IN UPPER CASE
Luchador: I ONLY TALK IN UPPER CASE
[GE:S] killermonkey: GOOD TO KNOW

PPK

  • 007
  • ****
  • Posts: 1,177
  • Reputation Power: 26
  • PPK is on the verge of being accepted.PPK is on the verge of being accepted.PPK is on the verge of being accepted.PPK is on the verge of being accepted.PPK is on the verge of being accepted.
  • Offline Offline
    • Warrior Nation
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #23 on: February 25, 2009, 09:18:39 am »

Couldn't you record the video and add motion blur after in a program suited for such task? Perhaps that's your only viable option since you have that problem when recording with motion blur enabled.
Logged

brex

  • Agent
  • *
  • Posts: 11
  • Reputation Power: 0
  • brex has no influence.
  • Offline Offline
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #24 on: February 25, 2009, 11:51:41 pm »

try
http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro
http://www.adobe.com/products/aftereffects/

look into both of these for editing, and you can get them free, not sure about forum rules so i wont link you.
Logged

major

  • On Vacation
  • Retired Developer
  • 007
  • ****
  • Posts: 1,839
  • Reputation Power: 109
  • major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!major is awe-inspiring!
  • Offline Offline
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #25 on: February 26, 2009, 12:00:59 am »

try
http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro
http://www.adobe.com/products/aftereffects/

look into both of these for editing, and you can get them free, not sure about forum rules so i wont link you.

I love goofing off with After Effects. Fun trying out Videocopilots tutorials.  I use Pinnacle Studio 12 for video editing, not the best program but gets the job done.

(Yeah linking "Free" ways of getting things, is a bad idea on here)
Logged
All view points are of my own and not associated with the team.

VC

  • Valiant Varanid√¶, Citrus Jockey
  • Retired Developer
  • GE:S Fanatic
  • *****
  • Posts: 2,843
  • Reputation Power: 16
  • VC is working their way up.VC is working their way up.VC is working their way up.
  • Offline Offline
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #26 on: March 02, 2009, 07:48:10 am »

The forum rules about criminal behaviors are simple. You link, you lose.
Logged
"As for VC's scripts they have not broken the game at all, in fact the game has never felt better." -- KM
"(03:12:41 PM) KM: I would call you a no life loser, but you are useful"
"(03:12:59 PM) VC: Go ahead.  I am, and I am."

Jonathon [SSL]

  • Generalist
  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,313
  • Reputation Power: 100
  • Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Community Page
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #27 on: March 04, 2009, 12:37:09 pm »

Got fraps and my gameplay shots have never looked better (Records at 60fps with all the bells and whistles, at a higher quality then that of Source Recorder)
Logged
Quote
Luchador: I NEVER NAME MY FILES IN UPPER CASE
Luchador: I ONLY TALK IN UPPER CASE
[GE:S] killermonkey: GOOD TO KNOW

brex

  • Agent
  • *
  • Posts: 11
  • Reputation Power: 0
  • brex has no influence.
  • Offline Offline
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #28 on: March 04, 2009, 06:53:34 pm »

fraps 16bit
source 24bit
why would you record fraps when theres a perfectly good free way of it doing it through source.....
Logged

Jonathon [SSL]

  • Generalist
  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,313
  • Reputation Power: 100
  • Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Community Page
Re: Motion Blur and Source Recorder?
« Reply #29 on: March 05, 2009, 09:47:59 am »

Whenever you see my second trailer, you'll understand why.

Plus, fraps just makes things so much faster. What used to take 10 minutes to render in Source Recorder now takes 10 seconds in fraps. Oh yeah, and with Source Recorder, I can't pick up post processing, and the audio desynchs every time.
« Last Edit: March 05, 2009, 02:18:57 pm by The SSL »
Logged
Quote
Luchador: I NEVER NAME MY FILES IN UPPER CASE
Luchador: I ONLY TALK IN UPPER CASE
[GE:S] killermonkey: GOOD TO KNOW
Pages: 1 [2] 3   Go Up