GoldenEye: Source Forums

  • January 26, 2021, 02:47:53 am
  • Welcome, Guest
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: [VALVE BUG] Create Server is LAN Only  (Read 5050 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sturmeh

  • Agent
  • *
  • Posts: 9
  • Reputation Power: 0
  • sturmeh has no influence.
  • Offline Offline
[VALVE BUG] Create Server is LAN Only
« on: February 09, 2009, 09:24:03 pm »

When you create a server from within Goldeneye source, it starts as sv_lan 1, and even when you change it, only Class C clients can join the server.
This makes it impossible to host a temporary server for a couple of friends.

I would go and download the hlsds tools but I'm not that inclined to set up a server for a couple of hours. 1.1 worked fine this matter.
« Last Edit: February 10, 2009, 04:00:56 am by Mark [lodle] »
Logged

keefy

  • EWJ
  • 00 Agent
  • ***
  • Posts: 393
  • Reputation Power: 0
  • keefy is looked down upon.
  • Offline Offline
Re: [BUG] Create Server is LAN Only
« Reply #1 on: February 10, 2009, 03:56:57 am »

I struggle to make any servers public with all Valve games even dedicated server shows my private ip 192.168.1.2:27015
Logged

Mark [lodle]

  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,411
  • Reputation Power: 1
  • Mark [lodle] has no influence.
  • Offline Offline
Re: [BUG] Create Server is LAN Only
« Reply #2 on: February 10, 2009, 04:00:42 am »

This is a valve problem. We cant change engine code.
Logged

VC

  • Valiant Varanid√¶, Citrus Jockey
  • Retired Developer
  • GE:S Fanatic
  • *****
  • Posts: 2,843
  • Reputation Power: 16
  • VC is working their way up.VC is working their way up.VC is working their way up.
  • Offline Offline
Re: [VALVE BUG] Create Server is LAN Only
« Reply #3 on: February 10, 2009, 04:42:24 am »

Turn off sv_lan, then use changelevel to make the server check its junk.
Logged
"As for VC's scripts they have not broken the game at all, in fact the game has never felt better." -- KM
"(03:12:41 PM) KM: I would call you a no life loser, but you are useful"
"(03:12:59 PM) VC: Go ahead.  I am, and I am."

Wake[of]theBunT

  • Former [PR/SFX/Webmaster]
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 3,369
  • Reputation Power: 108
  • Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!Wake[of]theBunT is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Goldeneye Source
Re: [VALVE BUG] Create Server is LAN Only
« Reply #4 on: February 10, 2009, 05:48:01 am »

open ports on TCP AND UDP, open your server, do as VC says ; changelevel after sv_lan 0 should work. Keep changing maps if you cant succeed, eventually is has to work if you did the two previous steps.
Logged

mookie

  • Idiot
  • 00 Agent
  • ***
  • Posts: 252
  • Reputation Power: 0
  • mookie is looked down upon.
  • Offline Offline
Re: [VALVE BUG] Create Server is LAN Only
« Reply #5 on: February 10, 2009, 07:55:01 am »

Edit listenserver.cfg so it says sv_lan 0 ?
Logged
5 2 3 7 1 4 6 0
Pages: [1]   Go Up