GoldenEye: Source Forums

  • July 27, 2021, 04:38:04 pm
  • Welcome, Guest
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Error when starting new server  (Read 6190 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

f4hkramer

  • Agent
  • *
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 0
  • f4hkramer has no influence.
  • Offline Offline
Error when starting new server
« on: September 02, 2014, 05:11:42 pm »

I followed the instructions on the wiki page, but when I press start server I get this error:

"C:\Program\gameinfo.txt is missing"

I searched google found this error for other source games but not sure how to fix it for starting a goldeneye source server. I am able to play the game just fine. Any help is appreciated.

Kramer
Logged

soupcan

  • Systems Administrator
  • 00 Agent
  • *
  • Posts: 271
  • Reputation Power: 213
  • soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Profile
Re: Error when starting new server
« Reply #1 on: September 02, 2014, 05:30:49 pm »

Looks like you didn't put the path to your GES install in quotes.
Logged

f4hkramer

  • Agent
  • *
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 0
  • f4hkramer has no influence.
  • Offline Offline
Re: Error when starting new server
« Reply #2 on: September 03, 2014, 02:06:20 am »

Ok, where would I do that? I didn't see that in the wiki instructions anywhere..
Logged

soupcan

  • Systems Administrator
  • 00 Agent
  • *
  • Posts: 271
  • Reputation Power: 213
  • soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Profile
Re: Error when starting new server
« Reply #3 on: September 03, 2014, 05:47:03 am »

It looks like, in the start script, you added something like

-game C:\Program Files\Steam\SteamApps\sourcemods\gesource

which, without quotes, gets parsed as: C:\Program

Just put the path in quotes:
-game "C:\Program Files\Steam\SteamApps\sourcemods\gesource"
Logged

f4hkramer

  • Agent
  • *
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 0
  • f4hkramer has no influence.
  • Offline Offline
Re: Error when starting new server
« Reply #4 on: September 03, 2014, 12:28:37 pm »

I still get the same error message, this is what I put in when I found the correct location of the game.

-game  "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\sourcemods\gesource" +maxplayers 16 +map ge_archives
Logged

soupcan

  • Systems Administrator
  • 00 Agent
  • *
  • Posts: 271
  • Reputation Power: 213
  • soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Profile
Re: Error when starting new server
« Reply #5 on: September 03, 2014, 12:48:52 pm »

Make sure you're starting the server with -console. In my last experience with it, the GUI was broken.
Logged

f4hkramer

  • Agent
  • *
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 0
  • f4hkramer has no influence.
  • Offline Offline
Re: Error when starting new server
« Reply #6 on: September 03, 2014, 01:06:58 pm »

not sure what you mean by that...replace -game with -console? im a total noob with source stuff...
Logged

soupcan

  • Systems Administrator
  • 00 Agent
  • *
  • Posts: 271
  • Reputation Power: 213
  • soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Profile
Re: Error when starting new server
« Reply #7 on: September 03, 2014, 01:11:49 pm »

add "-console" after srcds.exe, do not remove anything.
Logged

f4hkramer

  • Agent
  • *
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 0
  • f4hkramer has no influence.
  • Offline Offline
Re: Error when starting new server
« Reply #8 on: September 03, 2014, 01:32:42 pm »

Ok It looks like it works, but when I try to find the server its not listed. Do you see any glaring errors in the code? cause it looks greek to me lol.
Logged

soupcan

  • Systems Administrator
  • 00 Agent
  • *
  • Posts: 271
  • Reputation Power: 213
  • soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!soupcan is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Profile
Re: Error when starting new server
« Reply #9 on: September 03, 2014, 02:06:35 pm »

For the same local network the server's on, it'll appear in LAN tab. If others can't view it in the Internet tab or connect directly, you haven't portforwarded (27000-27050, udp/tcp, inbound). If you don't know how to do that, you probably shouldn't be running a public server.
Logged

f4hkramer

  • Agent
  • *
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 0
  • f4hkramer has no influence.
  • Offline Offline
Re: Error when starting new server
« Reply #10 on: September 03, 2014, 03:17:50 pm »

I have forwarded the ports, but still nothing....thank you for your time, im not sure what else I can do.
Logged

kraid

  • Game Artist
  • 007
  • *****
  • Posts: 1,981
  • Reputation Power: 170
  • kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!kraid is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • my Homepage
Re: Error when starting new server
« Reply #11 on: September 03, 2014, 04:25:45 pm »

sv_lan 0
heartbeat
changelevel
Logged

f4hkramer

  • Agent
  • *
  • Posts: 7
  • Reputation Power: 0
  • f4hkramer has no influence.
  • Offline Offline
Re: Error when starting new server
« Reply #12 on: September 05, 2014, 05:25:49 am »

ok i verified the settings and still doesn't show in the list. can i post the config file to verify its setup correctly?
« Last Edit: September 05, 2014, 05:35:39 am by f4hkramer »
Logged

killermonkey

  • GES Programmer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 5,472
  • Reputation Power: 345
  • killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • DroidMonkey Apps
Re: Error when starting new server
« Reply #13 on: September 13, 2014, 07:16:52 am »

Post within code tags
Logged
Pages: [1]   Go Up