GoldenEye: Source Forums

  • November 19, 2017, 02:18:15 PM
  • Welcome, Guest
Advanced search  

News:

Pages: 1 2 [All]   Go Down

Author Topic: Autoaim  (Read 3809 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Uber Grim Kvlt

  • Guest
Autoaim
« on: November 16, 2009, 11:00:47 AM »

I think the game needs autoaim like Goldeneye and PD did for the 64.

Perfect Dark source has the autoaim, and I think it is a better game, but both are fun. I think GE:Source has better levels, but PD:Source has better game play. I also get a glitch with the game like I do in DOD:Source, i.e.:


Otherwise, its a great game that brings back good memories.
Logged

drukqaddik

  • 00 Agent
  • ***
  • Posts: 256
  • Reputation Power: 6
  • drukqaddik has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #1 on: November 16, 2009, 11:05:50 AM »

whoa that looks awful. and we do have auto aim - its called mouse control
Logged

jhawver

  • Agent
  • *
  • Posts: 14
  • Reputation Power: 0
  • jhawver has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #2 on: November 16, 2009, 11:56:04 AM »

Thumbs down to auto-aim.  It takes the skill out of the kill.
Logged

Jonathon [SSL]

  • Generalist
  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,313
  • Reputation Power: 100
  • Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!Jonathon [SSL] is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Steam Community Page
Re: Autoaim
« Reply #3 on: November 16, 2009, 12:00:46 PM »

The aim system in PDS isn't auto-aim at all. I'm not sure what it is called actually, some kind of free aim type thing, but it's not auto-aiming. The aim system for GES has been discussed over and over and over, and it's probably going to stay the way it is due to the fact that it would take an extremely long time to code and would probably frustrate players due to the lack of compatibility with the faster paced online play when you're forced to stand still in order to use the aim. (Super duper run-on I just made)

What you're getting with those green/purple lines probably has to do with your graphics card overheating.
Logged
Quote
Luchador: I NEVER NAME MY FILES IN UPPER CASE
Luchador: I ONLY TALK IN UPPER CASE
[GE:S] killermonkey: GOOD TO KNOW

Enzo.Matrix

  • Lead Public Relations
  • GE:S Fanatic
  • *****
  • Posts: 3,084
  • Reputation Power: 135
  • Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!Enzo.Matrix is awe-inspiring!
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #4 on: November 16, 2009, 12:56:16 PM »

autoaim = tehgay
The only reason the console had it was because its a console game.  HL does have a built-in autoaim options..  I disable able it as one of my first setup steps.
Logged
GoldenEye: Source Co-Creator
Personal Mission: After we are out of BETA get GE:S reviewed by Yahtzee  -still working on it

Mark [lodle]

  • Retired Lead Developer
  • 007
  • *
  • Posts: 1,411
  • Reputation Power: 1
  • Mark [lodle] has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #5 on: November 16, 2009, 02:03:37 PM »

The aim system in PDS isn't auto-aim at all

Its a dynamic aiming system which i hate. Love fixed aiming.
Logged

Kinky

  • Level Designer / Environment Artist
  • Retired Developer
  • 00 Agent
  • ***
  • Posts: 751
  • Reputation Power: 7
  • Kinky has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #6 on: November 16, 2009, 02:04:35 PM »

Speaking of auto aim.. do any of you coders know how to do auto aim in Source? Is it possible?
Logged

Currently in Progress - ge_jungle

killermonkey

  • GES Programmer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 5,472
  • Reputation Power: 327
  • killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • DroidMonkey Apps
Re: Autoaim
« Reply #7 on: November 17, 2009, 04:52:16 AM »

VC mentioned this a while ago. Utilizing the auto-aim in GE64 resulted in WORSE performance for the user than if you did not. The reason being that auto aim goes for center mass which would result in a lot of chest and limb hits. In GoldenEye that results in a decrease in performance when you should be aiming for neck line to get head and chest hits.

Needless to say you just need to GET BETTER and PLAY MORE. Using auto-aim as a crutch only shows weakness and a lack of motivation to actually get better.

Quote
I also get a glitch with the game like I do in DOD:Source
That is not a glitch in the game, that is a glitch in your hardware usually associated with overclocking and over heating. Suggest you STOP overclocking and buy a can of spray air and remove the dust from your computer. Although your graphics card may be permanently damaged as a result of a long time at an over heated state.

@Kinky
Auto-aim in source is available by default, it does a simple calculation to determine what object is closest to the crosshairs within some tolerance region and it aims for the center of that target (shots actually go in a different direction than the cross-hair is pointing)
« Last Edit: November 17, 2009, 04:54:11 AM by killermonkey »
Logged

little 00

  • Secret Agent
  • **
  • Posts: 85
  • Reputation Power: 0
  • little 00 has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #8 on: February 08, 2010, 05:36:28 PM »

 ;D My mouse hand automatically aims me at the target  ;D
Logged


Let the source be with you (Goldeneye source)

VC

  • Valiant Varanid√¶, Citrus Jockey
  • Retired Developer
  • GE:S Fanatic
  • *****
  • Posts: 2,843
  • Reputation Power: 16
  • VC is working their way up.VC is working their way up.VC is working their way up.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #9 on: February 09, 2010, 02:35:55 AM »

"The reason being that auto aim goes for center mass which would result in a lot of chest and limb hits."

And gun hits. In GE007, if you hit the player's gun, you do hit them, but the damage is x0, so you are actually protecting them from harm.
Logged
"As for VC's scripts they have not broken the game at all, in fact the game has never felt better." -- KM
"(03:12:41 PM) KM: I would call you a no life loser, but you are useful"
"(03:12:59 PM) VC: Go ahead.  I am, and I am."

{EFC}Cobra

  • Elite Fighting Corps
  • Agent
  • *
  • Posts: 48
  • Reputation Power: 0
  • {EFC}Cobra has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #10 on: February 11, 2010, 08:58:17 AM »

Honestly, auto-aim should be selectable by servers whether to have it active or not from a developers stand point, but as a gamer, I mean, yall got radar for cryin out loud.  We give you auto-aim, then this makes this game as easy as MW and Halo.  Get my point?
Logged

Daisy-Fan

  • Secret Agent
  • **
  • Posts: 79
  • Reputation Power: 3
  • Daisy-Fan has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #11 on: February 14, 2010, 11:55:13 AM »

Shift its your best friend.
Rawr! =)
Logged

Divideo

  • Agent
  • *
  • Posts: 26
  • Reputation Power: 0
  • Divideo is looked down upon.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #12 on: February 22, 2010, 04:37:10 PM »

I disagree.  Those games had auto aim because they were played with controllers.  When playing shooters with a keyboard and mouse, you can become much more accurate, and have way more skill.
Logged

Sean [Baron]

  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 6,751
  • Reputation Power: 2
  • Sean [Baron] has no influence.
  • Offline Offline
    • GoldenEye: Source Official Site
Re: Autoaim
« Reply #13 on: February 22, 2010, 05:58:15 PM »

Some of our weapons need to be adjusted though so that they are actually pointing toward the center of the screen. This will help newer players, and those who dont always use +shift to bring up the crosshair.
Logged
/Sean "Baron" Stock
Director
sean@goldeneyesource.net

MetaMind09

  • Agent
  • *
  • Posts: 5
  • Reputation Power: 0
  • MetaMind09 has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #14 on: September 02, 2016, 01:55:17 AM »

I m trying to play with my N64 usb controller but without the slight autoaim like GE64 its very hard to hit. Plz integrate this feature as an option for hosters to make a true "classic N64" server possible.
Logged

killermonkey

  • GES Programmer
  • Retired Lead Developer
  • GE:S Fanatic
  • *
  • Posts: 5,472
  • Reputation Power: 327
  • killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!killermonkey is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • DroidMonkey Apps
Re: Autoaim
« Reply #15 on: September 02, 2016, 03:51:35 AM »

Omg necropost. Did you even bother to read the discussion above?
Logged

namajnaG

  • Grindcore FM worshipper
  • Tester
  • 007
  • ****
  • Posts: 1,116
  • Reputation Power: 175
  • namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!namajnaG is awe-inspiring!
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #16 on: September 02, 2016, 04:49:27 AM »

This thread is almost 7 years old.

Also, sorry, but no. This isn't happening.
Logged
Levels completed (5.0 READY) ;
NF_Power / UT_Codex
In and out of development, but not abandoned ; PD_Skedar

MetaMind09

  • Agent
  • *
  • Posts: 5
  • Reputation Power: 0
  • MetaMind09 has no influence.
  • Offline Offline
Re: Autoaim
« Reply #17 on: September 02, 2016, 04:52:22 AM »

Yes I did... the "performance issue" should not be problem anymore with todays hardware. (or is it?)
 Anyway you did a marvelous job on GE:Source...really appreciate it!
Logged

Graslu

  • WNx / tR. Leader
  • Tester
  • Secret Agent
  • **
  • Posts: 182
  • Reputation Power: 105
  • Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!Graslu is awe-inspiring!
  • Offline Offline
    • Tactical Resistance GE:S
Re: Autoaim
« Reply #18 on: September 02, 2016, 06:52:09 AM »

The performance he's talking about is not about hardware but player's performance.
The auto-aim will aim to the player, yeah, but you're only able to get body shots unless you use the aim key which is really bad for duels; You perform worse.

Auto-aim is not going to happen, just becasuse this is multiplayer and you'd be basically giving a free hack to people, which at the same time it only makes them play worse. I understand wanting to use the N64 controller, but the game is just not designed around it.
Logged
Pages: 1 2 [All]   Go Up